☰ menu

MENU WESELNE

ZUPY (jedna propozycja do wyboru)

 

Rosół z makaronem

Zupa Riviera

Bulion z kołdunami

Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

Krem brokułowo – szparagowy z prażonymi migdałami

Krem z zielonego groszku z grzankami ziołowymi

Krem z pomidorów

 

II DANIE (jedna propozycja do wyboru)

 

Schab faszerowany w sosie borowikowym

Rolada z indyka faszerowana polędwiczką i warzywami w sosie kurkowym

Rolada z indyka faszerowana mięsem drobiowym, suszonym pomidorem i kaparami

Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem camembert

Polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami i mięsem wieprzowym

Łódeczki drobiowe z nadzieniem słodko – kwaśnym

Łodeczka drobiowa nadziana pieczarką, cebulą, boczkiem i papryką

Wieprzowina nadziewana filetem z kurczaka z dodatkiem szpinaku i sera żółtego

Wieprzowina otulona boczkiem, serem i pieczarkami w sosie pieczeniowym

Rolada z indyka faszerowana filetem z kurczaka, serem lazur i szpinakiem na sosie z białego wina

 

DODATKI DO DRUGIEGO DANIA (jedna propozycja do wyboru)

 

Ziemniaki puree

Puree chrzanowe

Puree marchewkowe

Ćwiartki opiekane

Talarki ziemniaczane

Frytki

Ryż

Kluski śląskie

Kluseczki gnocchi

 

SURÓWKI (trzy propozycje do wyboru)

 

Kapusta biała

Kapusta czerwona

Seler

Marchew

Buraczki

Kapusta kiszona

Kapusta pekińska

Mizeria

Kapusta zasmażana

Buraczki zasmażane

DESER (jedna propozycja do wyboru)

Panna Cotta z musem truskwkowym

Czekoladowa głębia

Sorbet truskawkowy z lodami waniliowymi

Puchar lodowy z dodatkami

Mango i marakuja w żelu z lodami brzoskwiniowymi i bezową śmietaną

 

ZAKĄSKI

Wędliny i mięsa pieczone

 

SAŁATKI (dwie propozycje do wyboru)

 

Pieczarkowa

Grecka

Jarzynowa

Kurczak grillowany

Kurczak i ananas

Gyros

Wędzony kurczak z makaronem ryżowym i warzywami

Z indykiem i brzoskwiniami

Rukola z roszponką, szynką parmeńską i suszonym pomidorem

Śledziowa

Brokułowa z serem feta i migdałami

Z tortellini, kurczakiem i czerwoną fasolką

Z marynowaną papryką i pieczaką, szynką i makaronem

 

INNE ZAKĄSKI (cztery propozycje do wyboru)

 

Rolada z indyka faszerowana pieczarką, oliwką, papryką i brzoskwinią w galarecie

Schab po warszawsku

Galaretka drobiowa

Galantyna z kurczaka

Śledź po japońsku

Śledź po węgiersku

Śledź z cebulką w śmietanie

Rolada szpinakowa

Mozzarella z pomidorami

Kęski drobiowe z żurawiną

Muszelki faszerowane filetem drobiowym, papryką i pieczarką marynowaną z sosem brokułowo- chrzanowym

Ryba po grecku

Łosoś w galarecie

Roladki z wędzonego łososia na musie rzodkiewkowym

Deska serów z bakaliami i orzechami

 

I KOLACJA (jedna propozycja do wyboru)

 

Boeuf Stroganoff

Zupa węgierska

Bogracz

Roagu z kurczaka z wędzonym bekonem i borowikiem

Zupa meksykańska z kurczakiem, białą kiełbasą i warzywami

 

II KOLACJA ( jedna propozycja do wyboru)

 

Sakiewka drobiowa faszerowana mięsem wieprzowym, kaszą i grzybami w sosie śmietanowo- cebulowym

Kotlet mozaika

Roladki drobiowe faszerowane mięsem wieprzowym, marynowaną papryką i pieczarką w sosie paprykowym

Zawijaniec chłopski w sosie własnym

Karkówka pieczona w sosie chrzanowym

Sztuka mięsa z pieca w żurawinowym chutney

Roladki wieprzowe z winogronami w sosie serowo - ziołowym

Kurczak faszerowany serem feta, porem, oliwkami i papryką w sosie bazyliowym

 

III KOLACJA (jedna propozycja do wyboru)

 

Dorsz z pieca w sosie koperkowym

Ryba z pieca na szpinaku

Szaszłyk drobiowo – warzywny

Schab nadziewany kapusta włoską i pieczarkami

Rolada francuska ze szpinakiem w sosie pieczeniowym jasnym

Marynowany filet drobiowy przełożony bekonem zapiekany pod meksykańską piezynką

Udko trybowane faszerowane mięsem, świeżymi ziołami zapiekane w sosie tysiąca wysp

 

IV KOLACJA

Barszcz czysty podany z:

- krokietem z kapustą i grzybami

- naleśnikiem z mięsem lub szpinakiem

- sakiewką francuską

- pasztecikiem z mięsem

- ptysiem z farszem pieczarkowym

- pierożkiem kebabowym


Napoje zimne oraz ciepłe bez ograniczeń
Kompozycje owoców podawane na paterach


Polecamy również (ceny ustalane indywidualnie):

Stół wiejski
(pieczony udziec z wieprza, pieczeń myśliwska, pasztety, szynka chłopska, polędwica wędzona, kabanosy, kaszanka, salceson, smalec, ogórki kiszone, chleb swojski)
Fontannę czekoladową
Pakowanie ciast dla gości
Organizację poprawin
Przygotowanie wieczorów panieńskich i kawalerskich


Ponadto zapewniamy:
Apartament dla Nowożeńców
Rabat na noclegi dla gości weselnych
Dekorację stołów i krzeseł
Koordynację i prowadzenie całej uroczystości
Warunkiem realizacji wesela jest zawarcie umowy i zaakceptowanie zamieszczonych w niej warunków.

 

Więcej szczegółów pod telefonem + 48 739 049 049

 

VMD Script logo